Reaktiot ensimmäisellä viikolla

come out

Eräs kaveri päätti jakaa Redditissä kokemuksensa tulostaan ja ystäviensä ja sukulaistensa reaktiot tähän. Tässä on hänen elämäntarinansa:

Tämä on jatkoa viime viikolla lähettämälleni viestille, jossa pyysin neuvoja tulemiseen liittyen.

Ensimmäisenä kerroin tulostani vanhalle tyttöystävälleni, joka on edelleen hyvä ystäväni ja henkilö, joka rakastaa minua eniten tässä maailmassa. Hän tiesi, että se oli minun juttuni silloin, kun seurustelimme, ja yritimme saada sen toimimaan. Hän vakuutti, kuinka paljon hän on iloinen nähdessään minut onnellisena.

Kaksi muuta parasta ystävääni tiesivät myös, että “kamppailin” homoseksuaalisuuden kanssa. Toisen kanssa työskentelin ennen evankelisessa ministeriössämme. Hän ei hyväksy homoseksuaalisuutta, mutta sanoi minulle, että hän on aina rinnallani.

Paras ystävä 2 oli lähettänyt minulle tekstiviestin töistä päästyään ja kysynyt, mistä haluaisin puhua. Vastasin tekstiviestillä, että olin tullut toimeen joidenkin asioiden kanssa itsestäni ja että pian aioin tulla ulos. Hän vastasi vain “ok”. En vastannut moneen minuuttiin enkä ollut varma, olenko loukkaantunut. Lopulta kysyin häneltä, mitä hän tarkoitti ok:lla. “Ok lmk when” ja sitten “Oh shit. Tule ulos. Luin sen väärin.” Jätkä luuli, että tarkoitin tulla ulos soittamaan tai jotain ?. Hän vahvisti tukensa.

Nyt se, joka on kauhistuttanut minua kaksi vuotta. Olin nuorisopastorina, ja minusta tuli erittäin läheinen kuin veljekset erään lapsen kanssa, ja sen jälkeen kun lähdin ministeriöstä, olimme jonkin aikaa erottamattomat ja molemmat työskentelimme yhdessä masennuksen läpi. Hän ihaili minua sankarinaan.

Perjantai-iltana ajoin hänen äitinsä luokse kertoakseni hänelle ensimmäisenä. Tämä nainen kohtelee minua kuin poikaansa ja luottaa minuun niin paljon, että minulla on avain heidän taloonsa. Pelkäsin silti, että hänestä tuntuisi oudolta tai hänellä olisi epäilyksiä, jos hän saisi tietää, että olen homo, kun hän oli viettänyt niin paljon aikaa hänen poikansa kanssa.

Hän sanoi minulle, ettei minulla ole koskaan ollut mitään syytä pelätä kertoa hänelle. Jos hänen poikansa olisi joskus tuntenut olonsa epämukavaksi, hän olisi kertonut hänelle. Ja että hän itse on salaa biseksuaali, jolla on vahvoja lesbosuuntauksia, ja että olen tervetullut perheeseen enemmän kuin koskaan.

Lauantaiaamuna soitin pojalle (hän on tällä hetkellä poissa osavaltiosta). Kaikista pidin todella siitä, mitä hän sanoi minulle – “hitto veli, tuntuu kuin olisit nousemassa tasolle elämässäsi”.

Joten jee. Tunnen itseni helvetin onnekkaaksi, kun minulla on näitä hyviä ihmisiä elämässäni. Jopa ne kirkolliset, jotka yrittävät pitää kiinni ei-homoseksuaalisuutta -opista. Olin siinä paikassa niin kauan, että ymmärrän, etteivät he vain ymmärrä sitä vielä.

Sain perheeni tulemaan ulos seuraavaksi, ja pastorini. He todennäköisesti ovat myös ei homo leirissä, mutta tiedän, että he rakastavat ja tukevat minua. Hermostuttaa silti edelleen.

Lukijoiden valinta