Raidersin Carl Nassib tuli ulos, ja hänestä tuli NFL:n ensimmäinen avoimesti homoseksuaali aktiivipelaaja.

Las Vegas Raidersin 28-vuotias puolustuspäässä pelaava Carl Nassib tunnusti maanantaina iltapäivällä olevansa NFL:n historian ensimmäinen aktiivinen ja avoimesti homo pelaaja.

Vuonna 2016 liigaan liittynyt Nassib teki ilmoituksen Instagram-postauksessa ja kertoi faneille, että hän oli aikonut tulla ulos jo jonkin aikaa sitten, mutta tunsi vasta hiljattain olonsa “tarpeeksi mukavaksi saadakseen sen pois rinnaltani”.

“Olen kotonani täällä West Chesterissä, Pennsylvaniassa”, Nassib sanoo videolla. “Halusin vain käyttää hetken aikaa sanoakseni, että olen homo.”

Nassibin ilmoitus tuli keskellä Pride-kuukautta ja kun puolustuspää on aloittamassa kuudetta kauttaan NFL:ssä.

Hän liittyi NFL:ään Cleveland Brownsissa vuonna 2016 ja siirtyi kaksi vuotta myöhemmin Tampa Bay Buccaneersiin. Maaliskuussa 2020 hän allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen Raidersin kanssa.

Vaikka maanantainen lausunto oli ensimmäinen kerta, kun Nassib kertoi julkisesti olevansa homo, hän kiitti valmentajiaan, muita NFL-pelaajiaan ja liigaa heidän tuestaan ja kirjoitti oheisessa lausunnossaan, että hänet “otettiin vastaan äärimmäisellä kunnioituksella ja hyväksynnällä”.

“Vasta äskettäin, kiitos perheeni ja ystävieni, erityisesti Connorin, Casonin ja Francisin, ansiosta minulle tuntui mahdolliselta sanoa julkisesti ja ylpeänä, että olen homo”, hän kirjoitti. “Olen myös uskomattoman kiitollinen NFL:lle, valmentajilleni ja pelikavereilleni heidän tuestaan. En olisi pystynyt tähän ilman heitä.”

Nassib on liigan ensimmäinen avoimesti homoseksuaali aktiivipelaaja, vaikka hän ei olekaan ensimmäinen avoimesti homoseksuaali, joka on liittynyt NFL:ään.

Michael Sam tuli julkisuuteen ennen kuin St. Louis Rams värväsi hänet NFL:ään vuonna 2014. Hänet leikattiin preseasonin aikana.

Nassib kertoi maanantaisessa ilmoituksessaan myös lahjoittavansa 100 000 dollaria Trevor Project -järjestölle, joka on voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa kriisiapua ja itsemurhien ehkäisypalveluja nuorille LGBTQ-ihmisille.

Suurin osa Nassibin viestin kommenteista oli kannustavia, mukaan lukien NFL Players Associationin kommentti, jossa oli nostettuja nyrkkihymiöitä.

“NFL on ylpeä Carlista, joka on rohkeasti kertonut totuutensa tänään”, NFL:n komissaari Roger Goodell sanoi lausunnossaan. “Edustuksella on merkitystä. Jaamme hänen toiveensa siitä, että jonain päivänä hänen kaltaisensa lausunnot eivät enää ole uutisarvoisia, kun marssimme kohti LGBTQ+-yhteisön täyttä tasa-arvoa.”

Raidersin Twitter-tili vastasi Nassibille sydänhymiöillä, jotka olivat joukkueen värin, mustan, värisiä.

“NFL-perhe on ylpeä sinusta, Carl”, NFL:n tili twiittasi.

Nassib lisäsi pyytäneensä yksityisyyttä ilmoituksensa jälkeen, mutta että hän halusi tulla julkisesti ulos, koska uskoi edustukseen ja näkyvyyteen.

“Olen aika yksityinen ihminen, joten toivottavasti tiedätte, etten todellakaan tee tätä huomion vuoksi”, hän sanoo videolla. “Itse asiassa toivon, että jonain päivänä tällaiset videot ja koko coming out -prosessi eivät ole enää tarpeen.”