Poikaystäväni erosi minusta jouluaattona, ja se oli paras koskaan saamani lahja

gay

‘Olen kiitollinen’

“Meidän on puhuttava”, hän tekstasi täysin yllättäen.

‘Lol kuulostaa siltä, että aiot erota minusta’, vastasin vitsaillen.

‘No, James – en tiedä mitä sanoa.’

Olin ällistynyt. Hän pyysi minua tapaamaan häntä yhteen suosikkitreffipaikoistamme joen rannalla, ja istuimme siellä hiljaisuudessa ikuisuudelta tuntuneen ajan.

“Tunteet ovat muuttuneet”, hän lopulta puuskahti.

Kirjaimellisesti muutamaa päivää aiemmin olimme luistelleet Sydneyn keskustassa sijaitsevalla jouluradalla ja naureskelleet poimiessamme irtoavaa jäätä ja heittelimme sillä leikkisästi toisiamme.

Ja nyt olimme tässä. Nolosti halaten ja uskollisesti vakuuttaen toisillemme, että olemme edelleen ystäviä.

story

Mutta miksi hän teki sen?

“Tunteet ovat muuttuneet. Muuta hän ei sanonut, ja muistan toistaneeni sitä itsekseni epäuskoisena, kun ajoin yksin kotiin.

Yritin koota yhteen, mitä oli tapahtunut, mutta tunsin itseni täysin sokeaksi.

Kun pääsin kotiin, lysähdin sängylle ja nyyhkytin. Se oli ensimmäinen kerta, kun minut oli jätetty, ja se sattui helvetisti.

Seuraavana aamuna heräsin joulupäivänä, ja joulumieli tuntui valuneen pois kehostani jokaisella kyynelellä, jonka olin itkenyt edellisenä iltana.

Perhe kiersi herkästi tyhjän pöytätyynyn ympärillä joululounaalla, mutta kukaan ei sanonut siitä sanaakaan. Vähitellen suru kasvoi vihaksi siitä, miten äkilliseltä koko ero tuntui.

Enkä vieläkään tähän päivään mennessä tiedä tarkalleen, miksi hän teki sen.

“Se oli viimeinen pisara

Seuraavina päivinä kutsuin parhaat ystäväni koolle hätäbrunssille saadakseni selville, mitä tarkalleen ottaen tapahtui. Se oli sellainen brunssi, jossa “Miehet ovat roskasakkia” liitetään jokaisen lohdutusyrityksen loppuun.

‘Siinä ei ole mitään järkeä’, toistelin kaikille ja kaikille.

gay

Mutta sitten se vain iski minuun.

Minun oli tehtävä muutos elämässäni. Olin työssä, johon en ollut tyytyväinen, minulla ei ollut enää parisuhdetta enkä nuorentunut yhtään.

Niinpä viikon sisällä varasin lennot, hain viisumia ja pakkasin tavarani – reilu kuukausi eron jälkeen,

muutin Lontooseen.

Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä olin tekemässä, minulla ei ollut mitään suunnitelmaa eikä odotuksia. Tämä oli selvä muutos siihen jäykkään elämänsuunnitelmaan, jonka olin laatinut kotona asuessani.

“Olen kiitollinen

Noin viikko sen jälkeen, kun olin saapunut Lontooseen, tapasin erään henkilön. Seurustelimme muutaman kuukauden ajan, ja sitten se virallistettiin. Noin vuotta myöhemmin menimme kihloihin, ja vain muutama kuukausi sitten menimme naimisiin.

story

Olen matkustellut paljon, ja sain myös unelmieni työpaikan, jossa kirjoitan asioista, joihin suhtaudun uskomattoman intohimoisesti.

Kirjoitan tätä kaikkea, kun istun mieheni äidin kotona ja tunnen itseni uskomattoman siunatuksi – paljon parempi jouluaatto kuin se kohtalokas päivä.

Mutta jos minulle olisi sanottu, että olisin tässä tilanteessa vain muutama vuosi eron jälkeen, en olisi uskonut sinua.

Olen kiitollinen. Kiitollinen siitä, että exäni erosi minusta ja vapautti minut huonosti sopivasta suhteesta. Kiitollinen siitä, miten asiat kääntyivät, varsinkin kun ne tuntuivat silloin niin vaikeilta.

Joskus tapahtuu tapahtumasarjoja, ja se voi tuntua sillä hetkellä pahimmalta. Mutta se, miten niistä palaa takaisin, osoittaa, kuinka vahva voi olla.

Anna siis seikkailun lahja itsellesi tänä vuonna jouluksi. Se saattaa osoittautua parhaaksi lahjaksi, jonka koskaan saat.

Lukijoiden valinta