Nautin harvoin seksistä muiden miesten kanssa, voinko silti kutsua itseäni homoksi?

gaysexualit

‘Luulen, että tämä on minun [harmaasukupuolinen] tulemiseni julki’

Kysykää keneltä tahansa läheiseltä, joka on tuntenut minut yliopistoaikana, vain neljä vuotta sitten, ja he sanovat, että olin seksuaalisesti poikkeava.

Mutta totuus on, että lähes 100 prosenttia aiemmista pyrkimyksistäni oli parhaimmillaan epätyydyttäviä ja parin viime vuoden aikana myös yhä ohimeneviä.

Se ei johdu siitä, että kohtaamiseni olivat välttämättä “huonoja”, että seksihaluni on vähentynyt, vaan siitä, etten ole koskaan oikeastaan ymmärtänyt seksin himoa enemmän kuin läheisyyttä.

Äskettäin minulla oli hauskaa seksiä miehen kanssa, johon olen todella kiinnostunut, mutta useammin kokemus jättää minulle sellaisen “petoksen” tunteen itsessäni sen jälkeen, kun hän on vetoketju ja lähti, että suurimmaksi osaksi en nauti seksistä.

“Samaistun jonnekin homoromanttisen aseksuaalisuuden ja harmaaseksuaalisuuden eli “harmaasukupuolisuuden” välimaastoon.

Jatkan, koska homomieheksi identifioituminen tarkoittaa seksiä miesten kanssa, ja joskus löydän timantin raakileesta, joka voi sytyttää hiipuvien seksuaalisten halujeni tulen.

Mutta entä jos yritän kertoa itselleni jotain muuta seksuaalisesta ja emotionaalisesta identiteetistäni?

https://www.instagram.com/p/BXvkw11A9t3/

Koska työskentelen LGBTI-mediassa, jossa kuulen päivittäin henkilökohtaisia tarinoita, minulla on aavistus siitä, että identifioidun jonnekin homoromantisen aseksuaalisuuden ja harmaaseksuaalisuuden tai “harmaasukupuolisuuden” välimaastoon.

HuffPostille homoromanttisesta aseksuaalisesta suhteestaan puhuneiden Steven ja Thomin mukaan he ovat “henkilöitä, jotka tuntevat romanttista vetoa samaan sukupuoleen mutta eivät seksuaalista vetoa mihinkään sukupuoleen”.

Asexual Visibility and Education Network määrittelee harmaasukupuolisuuden ‘yksilöiksi, jotka eivät ehkä normaalisti koe seksuaalista vetovoimaa, mutta kokevat sitä joskus’. He saattavat myös tuntea seksuaalista vetovoimaa, mutta heillä on alhainen seksuaalinen halu.

Silloin harvoin kun nautin seksistä, sen on tapahduttava jonkun kanssa, johon olen kehittänyt ajan myötä seksuaalisen tai emotionaalisen yhteyden – niinhän sen pitäisi olla muutenkin, eikö niin?

Mutta kun on kyse nettiä, en etsi seksiä saadakseni seksiä, se on minulle turhaa, etsin sitä sinkkumiehenä, koska se on lyhin tie kuvitteellisiin läheisyyden tunteisiin, niin vahingollisia kuin ne saattavatkin olla, varsinkin jos se on vastoin seksuaalista luonnettani.

Oletko koskaan kyseenalaistanut seksuaalisuuttasi?

Nykypäivän nopeatempoisten ja kyllästettyjen suurkaupunkien homoyhteisöjen, kuten Lontoon, jossa asun, todellisuus on valinnanvapaus ja paine, joka estää monia ymmärtämästä ja hyväksymästä todellisia henkilökohtaisia tarpeitaan silloinkin, kun ne tulevat tietoon.

Harrastin seksiä miesten kanssa usein, koska tunsin painetta täyttää homouden määritelmä, mutta jos homous ei ole täsmällinen tai ainoa identiteettini, niin merkityksettömän “sopeutumisseksin” lopettaminen voi tutustuttaa minut todelliseen seksuaalisuuteeni täydessä laajuudessaan ja antaa minulle mahdollisuuden saada kokemuksia, vaikka ne olisivat harvinaisempia, jotka ovat minulle laadukkaampia.

Ainoa huolenaiheeni nyt on, että tapaanko koskaan jonkun, joka hyväksyy sen, että rakastun häneen, mutta en halua harrastaa seksiä hänen kanssaan yhtä usein?

Jos minun on oltava joustava, eli harrastettava seksiä täyttääkseni kumppanini tarpeet, saadakseni häneltä sen, mitä tarvitsen, mieluisin fyysinen kosketukseni on halailu ja suuteleminen, en vastusta seksiä niin paljon, ettenkö harrastaisi sitä – ja luultavasti nauttisin siitä, hänen kanssaan – se ei vain ole ensimmäinen valintani.

“Voisi kai sanoa, että tämä on seksuaalinen heräämiseni.

Sydämessäni tunnen, että todellinen identiteettini on aseksuaalisessa spektrissä, olipa se sitten homoromantinen aseksuaali tai harmaaseksuaali, ja se saa kukoistaa vain, jos puutun tuhoaviin käyttäytymismalleihin, jotka pitävät sen vammaisena.

Voisi kai sanoa, että tämä on seksuaalinen heräämiseni, vaikka en olekaan varma, missä aseksuaalisuuden spektrissä olen, jotta voisin antaa sille etiketin, mutta uskon, että seksuaalisuus on häilyvää, joten se sopii minulle.

Odotan, että ihmiset, jotka tuntevat minut, eivät ymmärrä tai edes usko melko promiscuous-menneisyyteni perusteella, missä olen nyt elämässäni ja miksi kuvailin itseni avoimesti seksuaalisena kaverina – mutta toivon, että he voivat ainakin ymmärtää seksuaalisuuden sujuvuuden ja sen vakion puutteen.

Seuraa Danin keskusteluja Twitterissä ja Instagramissa. Lue lisää Danilta täältä.