Luulen, että tyttäreni poikaystävä on oikeasti homo. Miten kerron hänelle?!

gay story

Slaten neuvoa antava kolumnisti sai juuri kysymyksen, joka monilla vanhemmilla saattaa olla lastensa ihmissuhteista. Kysymys tulee “Train Wreck Incoming” -nimiseltä henkilöltä, joka on huolissaan siitä, että hänen tyttärensä biseksuaalinen poikaystävä on itse asiassa homo.

“Tyttäreni ja hänen poikaystävänsä ovat molemmat avoimesti biseksuaalisia”,” heidän pulmansa alkaa. “Hän tulee tiukasta uskonnollisesta perinteestä. Minäkin kasvoin tässä perinteessä, joten tunnen sen ja tiedän, miten salakavala maailmankatsomus on ja miten vaikea siitä on päästä eroon. Se on äärimmäisen homofobinen: Ainoa hyväksyttävä elämä on olla hetero, mennä naimisiin ja hankkia lapsia, mieluiten nuorena.”

Aluksi kysymys vaikuttaa meistä hieman bi-fobiselta, jolloin se vaikuttaa siltä, että vanhempi uskoo, että biseksuaalisuus ei oikeastaan ole mahdollinen seksuaalinen suuntautuminen. Seuraavaksi hän kuitenkin selittää ajatuskulkuaan yksityiskohtaisemmin, ja pelkäämme, että hänellä saattaa olla oikeasti asiaa.

“Äskettäin sain tietää, etteivät he ole koskaan harrastaneet seksiä”, he paljastavat. “Tyttäreni on täysin halukas, mutta hän ei. He ovat olleet yhdessä kolme vuotta. Minua hirvittää, että tulevaisuudessa (ehkä avioliiton ja lasten jälkeen) hän tajuaa, ettei ole biseksuaali, vaan homo, ja että hän on lukinnut itsensä elämään, joka ei ole oikein. Olen nähnyt tämän junanromun ennenkin, ja se on tuhoisaa kaikille. Ja tässä olen minä, hänen vanhempansa, joten kaikki, mitä saatan sanoa, on ladattu kuin atomipommi.”

Slate vastaa kysymykseen periaatteessa, että vanhemman on pysyttävä erossa asiasta ja että se ei kuulu hänelle. “Ymmärrän huolesi, mutta luulen, että tyttäresi ja hänen poikaystävänsä on selvitettävä tämä asia itse.” he vastaavat.

“Luota siihen, että tyttäresi ja hänen poikaystävänsä tekevät omat päätöksensä, jopa omat virheensä, ja ota näkemäsi todisteet siitä, että he rakastavat toisiaan, todeksi. Jos huomaat, että nämä ahdistukset käyvät ylivoimaisiksi, suosittelen tapaamaan terapeuttia, joka voi auttaa sinua käsittelemään niitä yrittämättä kontrolloida ja hallita tyttäresi seksielämää.”

Mitä mieltä sinä olet? Mitä tekisit, jos olisit vanhemman asemassa? Sanoisitko jotain tyttärellesi? Vai antaisitko hänen selvittää kaiken itse?

Lukijoiden valinta