Kuorma-auto ajoi Pride-paraatiin Fort Lauderdalen lähellä ja tappoi yhden ihmisen

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui, kun LGBTQ Pride -paraatiin osallistunut 77-vuotias mies ajoi lauantai-iltana muiden osallistujien päälle Fort Lauderdalessa Floridassa, kertoivat viranomaiset.

Välikohtaus sattui Wilton Manorsin kaupungin Stonewall Pride -paraatissa, johon osallistui useita demokraattisia poliitikkoja.

Kolarin tarkkaa syytä tutkittiin vielä sunnuntaina, mutta Fort Lauderdalen homomieskuoro kuvaili sitä onnettomuudeksi. Kuljettaja on ryhmän jäsen, samoin kuin uhrit, poliisi kertoi.

“Olemme syvästi surullisia traagisesta kuolemantapauksesta ja loukkaantumisista, jotka tapahtuivat Stonewall Pride -paraatin alkaessa sattuneen onnettomuuden seurauksena”, ryhmä sanoi. “Kun Chorus-perhe suree yhdessä, kiitämme yhteisöä rakkaudesta ja ymmärryksestä.”

Fort Lauderdalen poliisin mukaan kuljettaja teki yhteistyötä tutkijoiden kanssa, eikä hänellä ollut onnettomuushetkellä merkkejä liikuntarajoitteista. Hänet oli valittu kulkemaan paraatin johtoajoneuvoa, koska hän ei fyysisten “vaivojen” vuoksi pystynyt kävelemään koko reitin pituutta, poliisi kertoi.

Valkoinen Dodge Ram alkoi liikkua eteenpäin pysähtymisalueella, kun paraati oli alkamassa, ja kiihdytti sitten yhtäkkiä, poliisi kertoi. Kaksi ihmistä vietiin sairaalaan törmäyksen jälkeen, ja toinen heistä kuoli. Toisen odotetaan selviävän vammoistaan, poliisi sanoi.

Browardin piirikunnan seriffi Gregory Tony sanoi Twitterissä lauantai-iltana, että hän ja hänen apulaisseriffinsä olivat metrin päässä onnettomuudesta, kun se tapahtui. “Rukouksemme ovat uhrien ja heidän perheidensä kanssa”, hän sanoi. “Muistakaa halata rakkaitanne tänä iltana.”

CBS Miami kertoi tapauksesta perillä olleeseen korkea-arvoiseen virkailijaan viitaten, että kuljettaja oli kertonut poliisille, että hänen jalkansa oli juuttunut kaasupolkimen ja jarrun väliin, minkä vuoksi hän menetti auton hallinnan.

WPLG:n toimittaja Ian Margol siteerasi myös silminnäkijöitä, jotka kuulivat rekan kuljettajan kertovan poliisille, että kyseessä oli onnettomuus.

Margol jakoi Twitterissä myös kuvan valkoisesta lava-autosta, jossa liehui pride-lippu.

Fort Lauderdalen pormestari Dean Trantalis kertoi WPLG:n toimittajalle, että hän oli kävelemässä edustaja Ted Deutchin kanssa paraatin alkaessa, kun valkoinen pickup-kuorma-auto syöksyi paikalle ja ohitti niukasti edustaja Debbie Wasserman Schultzin auton.

Trantalis kertoi nähneensä kuljettajan törmäävän kahteen ihmiseen ennen kuin hän törmäsi maisemointiyritykseen.

Christina Currie kertoi South Florida SunSentinel -lehdelle nähneensä tapahtuman.

“Olimme paraatin alussa, aivan Fort Lauderdale High Schoolin edessä”, Currie sanoi. “Yhtäkkiä kuului kuorma-auton kovaääninen vyörytys ja törmäys aidan läpi.”

Twitterissä Wasserman Schultz sanoi olevansa “syvästi järkyttynyt ja murtunut siitä, että yksi ihminen menetti henkensä”.

“Olen niin murtunut siitä, mitä tapahtui tässä juhlassa”, hän sanoi. “Olkoon menetetyn elämän muisto siunaukseksi.”

Kuvat tapahtumapaikalta osoittivat Wasserman Schultzin näyttävän paniikissa ja itkuiselta tapauksen jälkeen.

Wilton Manorsin pormestari Scott Newton sanoi lausunnossaan, että paraati peruttiin sittemmin.

“Tämänpäiväisessä Stonewall-tapahtumassa tapahtui traaginen välikohtaus”, Newton sanoi. “Kunnioituksesta kaikkia asianosaisia kohtaan paraati on peruttu ja perusteellinen tutkinta on käynnissä.”

Floridan maatalouskomissaari Nikki Fried, kuvernööriksi pyrkivä demokraatti, kertoi myös nähneensä välikohtauksen. “Olen onnekas, että olen turvassa”, hän kirjoitti Twitterissä.

“Sydämemme särkyvät ja rukoilemme edelleen, ettei viattomia ihmishenkiä menetetä enempää”, hän sanoi.