Vad är tvättlina?

Tvättlina är ett konstprojekt där du hänger ut tvätt i regnbågens färger för att visa att du är vänligt inställd till HLBTIQ-personer och andra minoriteter. Din tvättlina är en gest för ett vänligt, öppet och accepterande samhälle. Med tvättlinan är du med och skapar ett samhälle där det är lättare för alla att våga leva öppet som den man är.

Genom att fotografera och dela bilder på tvättlinor i regnbågens färger är du med och skapar ett arkiv över medmänsklighet och kärlek!

Tvättlina är ett samfundskonstprojekt av Heidi Lunabba och Ilar Gunilla Persson, alla som vill kan delta; privatpersoner, institutioner, företag, o.s.v. Projektet pågår allstans och hela tiden, du kan hänga en tvättlina när du själv känner för det, för att markera en politisk händelse eller i samband med ett evenemang.

 

Hur?

Häng en tvättlina i regnbågens färger. Textilierna behöver inte vara enfärgade, tvättlinan kan vara var som helst där den syns och ditt deltagande är viktigare än en perfekt färgskala. Tvättlinan kan också vara ett arrangemang av böcker i regnbågens färger, färgade papper, muggar eller vilka olikfärgade föremål som helst.

Dokumentera och dela med taggen #tvattlina på Instagram eller Twitter, eller skicka bilder till tvättlinas på Facebook eller rainbowtvattlina@gmail.com.

 

Institutioner och evenemang:

Tips på vad ni enkelt kan göra utöver att hänga upp en tvättlina:

  • Skriv ut vår infoaffish och flyern som bjuder in allmänheten att också hänga sin egen tvättlina.
  • Informera medierna om att ni deltar i Tvättlina, ni får gärna använda vår pressinfo pdf eller kopiera in texten från den i ert eget pressmeddelande.

I samarbete med konstnärerna kan ni dessutom:

  • Visa vårt bildspel med bilder på tvättlinor.
  • Ordna pressinformationstilfälle, konstnärerna kan delta via skype.
  • Skapa och dela ett evenemang på Tvättlina fb sidan.
  • Bjuda in konstnärerna att berätta om projektet eller hålla verkstäder.
  • Beställa tvättlina postkort att dela ut.
  • Beställa färdiga tvättlinor med fastsydda kläder, håller utomhus också i blåsigare förhållanden.

Kontaktuppgift till konstnärerna:

heidi@lunabba.com
ilargunilla@gmail.com

Share This