Mikä pyykkinaru on?

Pyykkinaru on taideprojekti, jossa sateenkaarenväristä pyykkiä ripustamalla osoittamaan ystävällistä suhtautumista LHBTQI-ihmisiin ja muihin vähemmistöihin.

Sinun pyykkinarusi on ele ystävällisen, avoimen ja hyväksyvän yhteiskunnan puolesta. Pyykkinarun avulla olet luomassa yhteiskuntaa, jossa kaikkien on helpompaa elää avoimesti itsenään. Valokuvaamalla ja jakamalla kuvia sateenkaarenvärisistä pyykkinaruista olet mukana luomassa yhteisöllisyyden ja rakkauden arkistoa!

Pyykkinaru on Heidi Lunabban ja Ilar Gunilla Perssonin yhteisötaidehanke, johon voivat osallistua kaikki halukkaat: yksityishenkilöt, instituutiot, yritykset. Projekti on meneillään aina ja kaikkialla. Voit ripustaa Pyykkinarun kun tuntuu että tilanne sitä vaatii, kiinnittämään huomiota poliittiseen tapaukseen tai jonkin tapahtuman yhteydessä.

Miten?

Viritä pyykkinaru sateenkaaren väreissä. Tekstiilien ei tarvitse olla yksivärisiä, pyykkinaru voi olla missä tahansa näkyvällä paikalla, ja osallistumisesi on tärkeämpää kuin täydellinen värisuora. Pyykkinaru voi olla myös esimerkiksi sateenkaaren värien mukaan järjestetty rivi kirjoja, värillisiä papereita, mukeja tai mitä tahansa erivärisiä esineitä.

Dokumentoi pyykkinarusi ja anna sille hashtag #tvattlina Instagramissa tai Twitterissä, jaa kuvia Facebookissa tai lähetä ne osoitteeseen .

Instituutiot ja tapahtumajärjestäjät

Helppoja vinkkejä siihen, mitä voitte tehdä pyykkinarun ripustamisen lisäksi:

  • Tulostakaa infolehtisemme ja lennäkkimme, joissa kutsutaan ihmisiä ripustamaan omia pyykkinarujaan
  • Tiedottakaa medioille, että osallistutte Pyykkinaruun. Meidän pressi-pdf-materiaaliamme saa mieluusti käyttää tai siitä voi kopioida omaan lehdistötiedotteeseen

Taiteilijoiden kanssa yhteistyössä voitte lisäksi

  • Näyttää taiteilijoiden kuvaesityksen, jossa on kuvia pyykkinaruista
  • Järjestää tiedotustilaisuuden, johon taiteilijat voivat osallistua Skypen kautta
  • Luoda Facebookissa Pyykkinaru-tapahtuman ja jakaa sitä
  • Kutsua taiteilijat kertomaan projektista tai vetämään työpajoja
  • Tilata Pyykkinaru-postikortin ja jakaa sitä
  • Tilata valmiita, kiinniommeltuja Pyykkinaruja, jotka kestävät ulkona myös tuulisessa säässä

Taiteilijoiden yhteystiedot

 

heidi@lunabba.com
ilargunilla@gmail.com

Share This