Vähemmistö vähemmistössä

Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. kerää aineistoja ja tarinoita siitä millaista on ja on ollut elää LHBTIQ-henkilönä Suomessa ennen ja nyt. Voit kertoa joko omista kokemuksistasi tai lähipiirisi henkilöistä, ystävistä tai omasta perheestä. Arkisto ottaa  mielellään vastaan myös aiheeseen liittyviä aineistolahjoituksia.

Tämä on ensimmäinen LHBTIQ-aiheinen keruu ruotsiksi Suomessa, ja siksi olemme myös erityisen kiinnostuneita kuulemaan siitä, millaista on elää vähemmistönä vähemmistössä. Olemme uteliaita kuulemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvistä käsityksistä ruotsinkielisessä Suomessa eri aikoina. Osallistumalla keruuseen autat meitä tallentamaan tärkeää kulttuuriperintöä ja näkökulman Suomen historiaan tulevia sukupolvia varten.

Voit vastata kysymyslistaan joko verkon kautta tai paperimuodossa. Kysymyslista on auki 1.7.2017 saakka. Lue lisää SLS:n verkkosivuilta.

Kaikki aineisto käsitellään luottamuksellisesti. Yhteystietojasi tai nimeäsi ei liitetä aineistoon, ja voit vastata myös nimettömästi. Voit vastata myös suomeksi tai englanniksi. Materiaali tallennetaan SLS:n arkistoon. Kysymyslistan ovat toteuttaneet YTT/dosentti Tuula Juvonen, YTM Kati Mustola, FT Rita Paqvalén ja YTM/FM Riikka Taavetti.

 

Share This