Muistikko

Muistikko on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) toteuttama palvelu itsenäisyyden juhlavuodeksi 2017. Muistikko on alusta, jonka avulla lhbtiq-ihmiset voivat kertoa tarinoita elämästään sata vuotta täyttävässä Suomessa. Tekstin lisäksi Muistikkoon voi tallentaa kuvia ja linkkejä. Voit lisätä vastaukseesi avainsanoja – sekä lhbtiq-aiheisia että sellaisia asiasanoja, jotka kuvaavat itse tapahtumaa. Avainsanojen avulla autat toisia samoista aiheista kiinnostuneita tutustumaan sinun tarinaasi!

Kerro arjestasi – tapahtumista, hetkistä ja paikoista, jotka ovat ja ovat olleet sinulle tärkeitä. Kerro kohtaamisista, perhetapahtumista, saavutuksista, kannanotoista sekä käänteentekevistä kulttuurikokemuksista, eli oman elämäsi sateenkaarevista merkkipaaluista ja niihin liittyvistä paikoista.

Muistikossa voit myös tutustua toisten kertomuksiin. Jaa kokemuksesi muille ja tutustu toisten tarinoihin. Kokemuksista muodostuu kulttuuriperintöä, joka kuvaa yhteistä, moninaista elämäämme nyky-Suomessa. Tarinat säilytetään pysyvästi tulevien sukupolvien käyttöön.

Jättääksesi muistijäljen Muistikkoon sinun on rekisteröidyttävä palveluun ja luotava itsellesi hahmo, johon liität muistot. Hahmon avulla voit vastata anonyymisi. Rekisteröintitietosi jäävät vain Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) tietoon, eikä niitä anneta SKS:n arkiston ulkopuolelle.

Share This